I lager.

EquiBiom Grundanalys

2 550 SEK
(Priset är inklusive frakt)

Kort beskrivning

Mikrobiotat, (kallat mikrofloran eller tarmfloran) består av bakterier, svampar, protozoer som genom jäsning-fermentering har till uppgift att producera energi, vitamin B och vitamin K och bidra till ett sunt immunförsvar. Nyare forskning har visat att sammansättningen av dessa medhjälpare i tarmen hos hästar med nedsatt immunförsvar och sjukdomar som kolik, kolit, EMS, fång och inflammationer skiljer sig åt från mikrobiotat hos friska hästar. Equibiome är den första laboratorietjänsten för häst som använder den senaste MiSeq NGS-tekniken för att producera en ögonblicksbild av det mikrobiella samhället.


Mikrobiotat består av bakterier, svampar, protozoer som genom jäsning-fermentering har till uppgift att producera energi, vitamin B och vitamin K och bidra till ett sunt immunförsvar. Nyare forskning har visat att sammansättningen av dessa medhjälpare i tarmen hos hästar med nedsatt immunförsvar och sjukdomar som kolik, kolit, EMS, fång och inflammationer skiljer sig åt från mikrobiotat hos friska hästar. 

Även andra faktorer skapar en felaktig artsammansättning. Till exempel spannmålsbaserade foder och artfattigt grovfoder kan skapa en obalans i mikrobioat med minskat antal och diversitet av arter goda bakterier.

Equibiome är den första laboratorietjänsten för häst som använder den senaste MiSeq NGS-tekniken för att producera en ögonblicksbild av det mikrobiella samhället. Analysen visar värdefull insikt om diet, ämnesomsättning och energiproduktion som tillsammans bidrar till hästens hälsa och prestation. Ett enkelt träckprov kommer att ge information om antalet "goda" bakterier och andra medlemmar i mikrobiotat, inklusive archaea, svampar och protozoer. En balans mellan sammansättningen i mikrobiotat är avgörande för optimal hälsa och prestation. 

EquiBiome analysen använder 16S rRNA-genen för att producera en exakt tolkning av mikroberna i grovtarmen. Rapporten är ett kraftfullt analytiskt verktyg, den är inte avsedd att diagnostisera någon sjukdom. Kontakta din veterinär om din häst upplever några symtom som rör magbesvär. rRNA-extraktionsprocessen är tekniskt utmanande och lång. Miljarder av bakterier sekvenseras och tolkas för att ge dig en korrekt och realtidsbild av din hästs mikrobiom. Vi strävar efter att få resultaten till dig så snart som möjligt, men resultatet bör komma till dig inom 8-10 veckor från det att vi får provet. 

Företaget Equibiome har ett team av biokemister, biomedicinska analytiker spec. häst och genetiker. Equibiome-testet visar korrekta och relevanta data, med syftet att upptäcka, återställa och rehabilitera mikrobiomet för högpresterade hästar och hästar med obalanser.

Du får förutom en utförlig analys även ett förslag på hur du ska återställa/balansera mikrobiotat.

Hur går det till?


1, Efter beställning får du hem ett testkitt.
2, Följ instruktionerna när du tar träckprovet.

3, Lägg i svarskuvertet och skicka till oss.
4, Efter ca 8 - 10 veckor har vi ett resultat som du kommer få via mail. (Det tar så lång tid pga att det är drygt 1000 olika bakterier som ska analyseras.)

5, Svaren kommer till dig via mail i en utförlig skriftlig dokumentation samt ett förslag på åtgärder.

Frakt 
Priset är inklusive frakt. Det kan även finnas andra fraktalternativ som du kan välja mot en extra kostnad. Vilka andra alternativ som finns och vad det kostar framgår i kassan.

Analysinformation