Hästarnas berättelse - Travaren Tompa

Hästarnas berättelse - Travaren Tompa


Får vi presentera Fall Star Tooma, till vardags kallad Tompa, 10-årig varmblodstravare. 

Tompa sköts om och ägs av: Ann Malmborg, Conny Lingman, Sköldnora travcamp och Bert Edbom


Hej Ann, hur kom ni i kontakt med Total Horse Feed? 

- När det stod klart att vi skulle bli hästägare sa Tompas tredje ägare, Bert, att han kände till ett foder som var väldigt bra. Han känner Caroline Wall på Wappersta Gård som rekommenderade Total när hon fick veta att Bert skulle bli hästägare. Jag gick in på hemsidan och läste på om fodret. Och både innehållet och att det fanns en tanke bakom tillverkningen kändes tilltalande. Något som jag både uppskattade och upplevde som ärligt var den okomplicerade innehållsförteckningen utan en massa konstiga ämnen, utan enkel och lättbegriplig. 

Hur länge har ni använt er av Total? 

-I ca 1,5 år. Vi började med fodret direkt när vi fick hem Tompa.

"Ett naturligt okomplicerat foder" 

Fördelar med TOTAL? 

- Det är fräscht att hantera och i princip är doftfritt. Andra foder kan lukta märkligt när man öppnar fodertunnorna men Primero luktar nästan ingenting. Ett naturligt okomplicerat foder där man ser vilka beståndsdelar det består av. Jag tycker att det är så fräscht att jag själv skulle kunna stoppa det i munnen utan att kväljas, men skriv inte det för då tror folk att jag är tokig! 

Hur mycket TOTAL äter Tompa per dag? 

- Tompa äter 4 liter per dag (2 l morgon och kväll) och vi tar även med TOTAL till tävlingarna så han får efter loppet. Han får sitt foder på regelbundna tider varje dag. 

Skulle ni rekommendera TOTAL till andra hästägare? 

-Ha, ha, det gör jag hela tiden! Ett måste med en bra produkt, som dessutom är så okomplicerad. Tyvärr så tror många att kraftfoder bara kan ges till tävlingshästar, men det spelar ingen roll vilken typ av häst det är eller vilket arbete den ska utföra. En mätt häst är en glad och samarbetsvillig häst. Och mättnad uppnås inte av kvantitet utan kvalitet. Bra hö, innehållsrik kraft och påläst ägare. Vi gick själva på en föreläsning om hästens mag/tarmsystem på Wappersta Gård för något år sedan och den var jätteintressant! 

Köper ni av ombud eller är ni ombud själva? 
-Vi köper av ombud. 


Gästbloggare Theresia Henriksson


Stort tack till Ann Malmborg och gästbloggaren Theresia Henriksson för denna fina intervjun.
Är du intresserad av att veta mer om TOTAL så kan du läsa om det här. Helpscout FACEBOOK SMARTLOOK