Algen som stärker

Chlorella Pyrenoidosa är en av naturens mest näringsrika växter då den innehåller alla aminosyror (byggstenar i protein), alla mineraler och alla vitaminer samt essentiella fettsyror som Omega 3 i en god balans till Omega 6. Förutom detta innehåller Chlorella Pyrenoidosa ämnen som hjälper till att dra ut orenheter och tungmetaller från hästens kropp. 

Läs mer om Chlorella nedan eller beställ direkt. Vad är Chlorella?

Chlorella är en av naturens mest näringsrika växter då den innehåller alla aminosyror (byggstenar i protein), alla mineraler och alla vitaminer samt essentiella fettsyror som Omega 3 i en god balans till Omega 6. Förutom detta innehåller Chlorella Pyrenoidosa ämnen som hjälper till att dra ut orenheter och tungmetaller från hästens kropp. 

Den klorofyllrika sötvattenalgen Chlorella har generellt en väldigt bred näringsprofil och den finns i ca 15 olika sorter där vi använder Pyrenoidosa som är mycket känd för dess breda näringsprofil och renande egenskaper.

Chlorella innehåller klorofyll och ett ämne som heter sporopollenin. Tillsammans drar klorofyllen och sporopollenin till sig orenheter och tungmetaller som transporteras ut ur kroppen via utrensningsorganen. Det rika innehållet av klorofyll är även basbildande och hjälper kroppen att balansera pH-värdet i kroppen. Chlorella innehåller även stora mängder enzymer som hjälper till med nedbrytningen av näringsämnen. Genom Chlorella främjas produktionen av interferon ett ämne som stimulerar makrofager som ingår i immunförsvaret.  

Chlorella Pyrenoidosa har länge använts av människor som naturprodukt i framförallt Japan och är mycket känd för dess renande och stärkande egenskaper. Nu finns den även till häst. Eqvitals Chlorella är 100% Pyrenodiosa och innehåller inga andra tillsatser eller annat utfyllnadsmedel.


Chlorella - den optimala näringsboosten för häst

Genom att ge en kur med Eqvitals Chlorella Pyrendiosa når man en ökad vitalitet hos hästen genom ett förbättrat näringsupptag och samtidigt hjälper den klorofyllrika algen till att öka förmågan att rensa ut belastningar som tex slaggprodukter och tungmetaller. 


Chlorella är utmärkt att ge till hästar som bland annat:

  • Känns trötta och håglösa, tex "tar slut" vid ansträngning, bjuder inte framåt eller har annat avvikande beteende
  • Har försämrat näringsupptag, tex svårt att öka i vikt eller har dålig hovväxt
  • Behöver stöd för sitt immunsystem,  tex har upprepade infektioner eller hudproblem
  • Står under rehabilitering, tränas hårt eller byter miljö


Eqvitals Chlorella Pyrenoidosa är 100% ren och innehåller inga tillsatser eller annat fyllnadsmedel. Den är klorofyllrik vilket innebär en ökad syresättning och samtidigt balanseras pH i kroppen. Chlorella innehåller också en stor mängd enzymer som optimerar näringsupptaget, och hästkroppens system för att rensa ut slaggprodukter och tungmetaller får ett ökat stöd.

Hästar som fått en kur med Chlorella visar till exempel mer uthållighet och större arbetsglädje, får glansigare, tätare och friskare hårrem, starkare hovar samt lättare att få i hull.


Helpscout FACEBOOK SMARTLOOK