Equiwinner

Om den normala balansen i hästens ämnesomsättningssystem utsätts för oväntade förändringar och/eller svår stress så aktiveras skyddsåtgärder – hästen sparar eller håller an på elektrolyter. Eftersom elektrolyter är nödvändiga för cellernas överlevnad uppstår pga detta olika symtom. Muskelproblem, korsförlamning, obalanserad svettning och vätskeobalans,  idiopatisk headshaking, nervöst beteende, lungblödning, viktminskning och dålig päls mm. Symtomen är många och ofta när man inte kan sätta fingret på varför hästen inte mår optimalt eller inte presterar normalt kan detta vara orsaken. Många behandlar även sina hästar i förebyggande syfte, för att säkerställa elektrolytbalans.


Läs mer om Equiwinner nedan eller köp direkt. 


Vad är Equiwinner?

För att kroppen ska fungera effektivt måste alla nödvändiga elektrolyter finnas i rätt proportioner i varje del i kroppen. Equiwinner är baserat på att underhålla hästens normala hälsa med hjälp av särskilt utformade naturliga elektrolyter.

Equiwinner är ett komplement för hästar med: Vätskeobalans, stela muskler, överträningssymptom, headshaking syndrome, dålig återhämtning, problem med fläckvis svettning eller stressrelaterad svettning, anhydrosis.


Hur fungerar det?

Equiwinnerplåstret har ett väl avvägt paket av slutna elektrolyter, t.ex. natrium, kalium, magnesium, klorid, kalcium och kol. Plåstret placeras på eller nära hästens hud och hudecellerna reagerar då på en mikroskopisk nivå. Cellerna känner igen elektrolyterna i plåstret och genererar elektriska signaler som skickas ut i kroppen till andra celler. Signalen är tillräcklig för att stänga av olämpligt bevarade elektrolyter i hela kroppen när ett nytt plåster används i tio dagar på hästen. Denna ”konstgjorda” generation av signaler är tillräcklig för att stänga av olämpligt bevarande av elektrolyter i hela kroppen. När ett nytt plåster används på olika ställen på huden på hästen varje dag i tio dagar frigörs elektrolyter så att de jobbar på rätt sätt vilket löser ett antal problem.

Equiwinners åtgärder för att specifikt föranleda en kaskad av cellsignaler och utan att något ämne tas upp i kroppen är helt ny. Equiwinner är resultatet av över tjugo års forskning och är patenterad över hela världen.


Läs mer om Equiwinner här :

EQUIWINNERSå här använder du Equiwinner

1. Borsta fram och tillbaka på ett litet område. Ett lämpligt ställe att sätta plåstret på är korset. Inte sadelläget, ben eller huvud. Tvätta av och torka området om pälsen är mycket smutsig eller grusig. Annars räcker det med att borsta av. Har du nyligen använt pälsglansprodukter, oljig spray eller schampo kan det vara bra att tvätta området med ren alkohol (inte T-sprit) för att få plåstret att sitta.

2. Ta ett Equiwinnerplåster och avlägsna pappret som skyddar den klibbiga ytan. Var försiktig så att inte signaleringscentren rubbas eller förstörs.

3. Placera Equiwinnerplåstret på det rengjorda området och tryck ordentligt. Låt plåstret sitta i 24 timmar och ta sedan bort det och kassera.

4. Placera omedelbart ett nytt plåster på ett nytt rent område och låt sitta i 24 timmar.

5. Fortsätt att byta plåster en gång per dygn. Varva höger och vänster sida och sätt plåstret på ett nytt ställe varje gång.

6. Fortsätt hela kuren i 10 dagar.

7. Använd endast ett plåster åt gången.

8. Håll hästen i skuggan under dagen om det är mycket varmt och soligt