Horse Zeomin


Mineralen Zeolite är en kraftfull källa till kisel. Ges som tillskott om foderstaten innehåller för lite kisel(silicea). För leder, ligament och senor. För hud och hovar.

HORSE ZEOMIN, innehållande Zeolite Klinoptilolit har storlek, 0-1mm som går att blanda i vatten om man så önskar. 

Köp Horse Zeomin direkt eller läs mer om det nedan. 


VAD ÄR ZEOLITE?

Zeolite är en mineral som bildats av vulkanisk aska i kombination med havsvatten. Det finns ett 60-tal olika varianter och den vi använder oss av heter Klinoptilolit zeolit, som är den renaste av formen zeolite med den högsta reningsgraden på 98%. 
Den är KRAV-godkänd och OMRI-listad, som innebär att den är godkänd för ekologisk odling i hela EU. Till utseendet ser den ut som en sten, men är i själva verket uppbyggd lite som en bikupa full av mikroskopiska hålrum och kanaler. Denna struktur gör att mineralen kan kapsla in främmande partiklar och samtidigt genom en joniserande förmåga lämna de näringsämnen som den bär på. Zeoliten är redan av naturen fylld med näringsämnen och består bland annat av runt 60% kisel som vi brukar kalla ”nyckeln till cellerna”.

ZEOLITE – DEN MÅNGSIDIGA MINERALEN

Zeolite har på grund av dess förmåga en stor mängd användningsområden. Det är storleken på mineralen som avgör dess användningsområden. Zeolite - balanserar brister och belastningar i hästens kropp:

Kisel: Zeolite avger kisel som är en värdefull mineral som stärker ligament, ledband och senor.  Hov och hud som byggs upp av bland annat kisel förbättras också. 

Övriga mineraler: Zeolite innehåller ytterligare mineraler och spårämnen samt natrium som fungerar som katalysatorer för en mängd olika funktioner i kroppen.

Helpscout FACEBOOK SMARTLOOK