UTFODRING MED TOTAL

FODERREKOMMENDATIONER

Då funktionsfodret TOTAL har en unik sammansättning och är speciellt designat efter hästens känsliga fodersmältningssystem, kan TOTAL tryggt  fodras till alla typer av hästar, i alla discipliner och åldrar. TOTAL tar bort komplexiteten och man behöver inte gissa sig till vad som passar bäst till just den typen av häst och vilka tillskott den behöver, som ofta blir både dyrt och är onödigt.

På grund av TOTALs höga smältbarhet och hälsofrämjande egenskaper, justerar man enkelt mängden efter hästens dagliga energi och övriga näringsbehov. Enkelt. Tryggt. Ekonomiskt.

Generellt kan man säga att en giva på 200-300 gram/100 kg kroppsvikt är en riktlinje för utfodring för en häst i lätt till normalt arbete, med förutsättning att hästen är i normalhull och att man har ett grovfoder med normala värden.
Både lägre och högre giva kan vara aktuellt beroende på individ och grovfoder. Vi hjälper gärna till med en foderstat, mejla uppgifter om hästen: ras, ålder, kön, vikt, om dräktig/digivande, arbete, ute/inne nattetid, hull, foderstat idag och om det är något annat som är bra att känna till, tex sjukdomar. Bifoga grovfoderanalys om det finns samt gärna foto på hästen från sida och bakifrån. Mejla [email protected]  
Arbets- och Tävlingshästar

För Arbets- och tävlingshästar ger man en högre giva TOTAL då de kräver mer energi och högre näringsnivåer.  Energi kommer i första hand från lättlösliga superfibrer samt olja från linfrö, som lätt kan brytas ner och tas upp utan de skadliga effekter av stärkelseöverbelastning som blir i samband med en spannmålsbaserad diet. Innehållet av probiotika säkerställer optimal fiberförmåga, absorption av näringsämnen och skyddar hästar från fodersmältningsbesvär när de reser och tävlar. Till skillnad från spannmålsbaserat foder, ger TOTAL inte insulinpåslag, så det kan fodras närmare och under tävling utan risk för insulinrelaterad trötthet och nedsatt prestation.

Normal giva för högpresterande hästar ligger mellan 1,5-4 kg/dag (ponny från 0,5 kg) beroende på individ och andra faktorer. Kontakta oss för rådgivning.

Avelsston, Föl och Unghästar

De högvärdiga och breda spektrat av proteinkällor tillhandahåller essentiella aminosyror som krävs av dräktiga ston i slutet på dräktighet och under digivning.  Det låga innehållet av vattenlösliga kolhydrater (stärkelse och socker) och innehållet av balanserande näringsämnen främjar jämn benväxt för unga hästar, vilket bidrar till att förhindra risken för skelettrelaterade problem under livets kritiska tillväxtstadier.

Normal giva för dessa hästar ligger på 1-3,5 kg/dag (ponny från 0,5) beroende på individ och övriga faktorer. Kontakta oss om du vill ha hjälp med foderstat.

.
Vila och lätt arbete

De förhöjda halterna vitaminer och mineraler tillsammans med innehållet av smältbara fibrer, och olja gör att mindre mängd TOTAL kan ges åt hästar i vila eller lätt arbete. Det är ändå möjligt att tillgodose deras totala näringsbehov.

Normal giva för hästar i vilande och lätt arbete ligger mellan 0,8 - 1,5 kg/dag (ponny från 0,3) beroende på individ och övriga faktorer. Kontakta oss eller ditt ombud om du vill ha hjälp med en foderstat.

 

Äldre hästar och Konvalescenter

Eftersom TOTAL är anpassat till hästens fodersmältningssystem gynnas äldre hästar och konvalescenter av de högkvalitativa fibrer och förhöjda halt av mineraler och vitaminer som fodret innehåller. De gynnas också av att fodret är koncentrerat och näringstätt, när foderintaget är minskat pga dålig aptit eller nedslitna tänder. Innehållet av antioxidanter hjälper till att binda fria radikaler och upprätthålla ett sunt immunförsvar. 


Normal giva för äldre hästar och konvalecenter ligger mellan 0,5 - 2 kg/dag beroende på individ och övriga faktorer. Hör gärna av dig om du vill ha hjälp med en foderstat.
Kontakta oss eller ditt ombud om du vill ha hjälp med en individuell foderstat

[email protected]

TOTAL Horse Feed firar nu två decennier av enkel, framgångsrik utfodring av häst vilket visar att vårt foder gagnar och ger näring till alla hästar från postoperativ, till elithästar i alla discipliner och alla däremellan så klart. Vi fodrar även åsnor, ponnyer och en Zorse som en del av TOTAL familjen!