GRUNDAREN AV Flourish Horse health

Flourish Horse Health Concept  (tidigare TOTAL) grundades och utvecklades av Linda Bennis BSc (Hons), efter att i flera år studerat Equine Physiology och observerat de kliniska effekterna av hästens näring i olika länder och kulturer.

'' Trots att jag växte upp mitt i storstaden London älskade jag djur redans som barn, speciellt hästar. Under skolåren var mitt jag i mitt sinne mer i de lokala stallarna, än i skolböckerna, som mina betyg återspeglade! En lärare skrev till och med på min skolrapport att; Linda är ofta distraherad, men om ämnet var hästar, skulle hon få betyget utmärkt."

Många år senare, som en mer mogen student, kunde jag studera min passion på heltid och fick så bevis för det läraren uttryckt,  genom att ta First-Class honours degree i Equine Science.

Under denna tid genomförde jag en del forskning vid Veterinär Universitetet i Cordoba, i hjärtat av Andalusien, Spanien. Denna forskning var föremål för min uppsats och under min tid upptäckte jag situationen för iberiska hästar, som drabbades av endemiska dietrelaterade sjukdomar som kolik, fång och magsår. Det här var katalysatorn som inspirerade mig att undersöka och formulera ett skräddarsytt komplett hästfoder som inte bara skulle ge näring till hästar och förse dem med optimala dagliga näringsämnen, utan också hjälpa till att läka dem från insidan.

Trots att det var mina älskade iberiska hästar som inspirerade framtagandet av TOTAL Feed Concept, har fodret spritt sig organiskt genom mun till mun metoden till hästägare med andra raser, inriktningar och länder. Hästarna svarade och bevisade att vi var på rätt väg. Det har varit en lång resa, men efter 20 år känner jag mig välsignad för att fortfarande få göra det jag älskar och drivs av alla hästar som vi möter på vår väg.

Efter en noggrann efterforskning i hästfoderbranschen insåg Linda att det inte fanns ett idealiskt foder som hon kunde rekommendera hennes klienters hästar, så hon tillämpade all sin kunskap som en Equine-fysiolog och började undersöka och designa ett unikt skräddarsytt helfoder som inte bara skulle leverera hästens dagliga näringsämnen i en hälsosam, smältbar form, men också förbättra fodersmältningens övergripande hälsa och funktion.

År 2000 efter många försök, test av smaklighet och myndigheternas godkännande, kunde TOTAL Horse Feed packas och levereras! TOTAL Feed Concept lanserades officiellt vid British Equine Event år 2000 och blev senare utnämnd som milleniumets mest som innovativ produkt av HORSE Magazine. Sedan dess har Linda fortsatt sin resa och arbetar för närvarande med TOTAL Feed Concept i hela Storbritannien, Europa och vidare.  Hon publicerar också utbildningsartiklar och information i vetenskapliga tidskrifter och tidskrifter inom Hästbranschen.

Under pandemiåren fick Linda utrymme och tid för att återigen sätta sig ner och ta fodret ännu en nivå för att möta den moderna hästens utmaningar. Ökande ohälsa med metaboliska och magtarm obalanser har nått nästan epidemiska mått och orsakas av diet och miljöstressorer. Detta ville Linda adressera i den nya formulan. Samtidigt passade Linda på att byta namn på företaget till Flourish Horse Health och en ny säckdesign som precis som innehållet inte liknar något annat på marknaden. Den nya formulan - EVOLVE kom till Sverige i mitten på november år 2022.