Innehåll och Analys

EVOLVE hästfoder (tidigare TOTAL Horse Feed) är ett funktionsfoder för alla hästar. En unik balanserare till ditt vallfoder. Flourish EVOLVE har en exceptionell näringsprofil. Alla ingredienserna är speciellt utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, effektiv och näringstät balanserare till vallfodret. 

EVOLVE har utvecklats för att möta hästens utmaningar i modern tid. Idag har hästarna ett mer komplext näringsbehov med många som lider av metabola obalanser och mag-tarmproblem på grund av diet - och miljöstressorer. Därför har Linda Bennis utvecklat fodret för att hjälpa till att möta dessa behov genom att lägga till en skräddarsydd örtblandning, speciellt inriktad på mikrobiomet och tarmslemhinnan. Samtidigt som grunden i det sedan länge etablerade signaturfodret bibehålls.

EVOLVE är ett enkelt, tryggt foderkoncept där vilande hästar eller hästar i lätt arbete behöver en mindre giva för att balansera och möta näringsbehovet, vilket ofta inte enbart grovfodret ger. Näringsbehovet hos hårt arbetande/tävlande hästar tillgodoses genom en ökad mängd Flourish som förser hästen med den energi och de näringsämnen den behöver för att kunna prestera fullt ut. Mineralbehovet täcks med rekommenderad giva, undantag om vallfodrets mineralvärden är för låga.

Den näringstäta sammansättningen säkerställer optimalt upptag och förser hästkroppen all näring utan risk för fodersmältningsstörningar orsakad av stärkelseöverbelastning och efterföljande störning i metabolismen.FÖRDELAR MED EVOLVE

  • Lämpligt för alla hästar, justera endast mängden foder för att möta det individuella behovet
  • Optimerad näringsprofil grundat på den senaste vetenskaplig forskningen . Lågt innehåll av socker och stärkelse.
  • Prebiotisk örtblandning i mikrodoser som supportar mikrobiotan samt understödjer tarmslemhinnan.
  • Inga GMO ingredienser, fyllnadsmedel, konstgjorda tillsatser, aromämnen, konserveringsmedel eller tillsatt socker.
  • Flourish EVOLVE är balanserad till optimerad näringsnivåer och innehåller allt din häst behöver i balans med grovfodret. Vid låga mineralvärden i vallfoder bör FYTOMIN eller enstaka mineraler tillsättas.

  • Kan utfodras nära inpå en prestation då det inte ger en insulintopp med efterföljande trötthet, till skillnad från spannmålsbaserade energifoder.
  • Arbetsbesparande, ekonomisk och trygg utfodring till större anläggning med varierande typer av hästar – reglera enkelt mängden av samma foder. 
  • Levereras nyproducerat direkt från kvarnen, med en tvåveckors intervall till Sverige. Personlig rådgivning av Equine Nutritionist med över 20 års erfarenhet i Equine Clinical and Sports Nutrition.
  • Naturligt pelleterat – hästarna älskar det!

Min häst Rocky älskar det!

Camilla

Mamma Corvette Ts har gått på EVOLVE (tidigare TOTAL Horse Feed) under hela dräktigheten och har aldrig fallit ur, inte ens under digivningstiden.

Erica

Peach äter en ökad giva EVOLVE (tidigare TOTAL Horse Feed) inför våra distanstävlingar för att orka och prestera som bäst.

Mikaela

Ingredienser

EVOLVE är ett arteget foder som bland annat innehåller en mångfald olika växtsorter och örter.  Dessa ger i sin tur hög andel fibrer som gynnar mikrobiomet som producerar skonsam energi och bidrar till ett starkare immunförsvar. Hästen stimuleras att tugga längre vilket buffrar magsaften helt naturligt. Naturliga enzymer och prebiotika hjälper fodersmältningen att komma i balans vilket ökar nedbrytningen och absorptionen av fodret. Högvärdigt protein balanserar vallfodrets innehåll.

EVOLVE  är ETT foder för ALLA hästar, oavsett livssituation och arbete. Reglera enkelt mängden efter individuellt behov. Grunden i foderstaten ska alltid vara vallfoder och färskt hygieniskt vatten. Komplettera med EVOLVE för att uppfylla behovet av olika arter av växter, energi, protein och övriga byggstenar den behöver för att nå sin fulla hälsa och potential.

Alla råvaror I EVOLVE är speciellt utvalda för deras näringstäta innehåll och gynnsamma påverkan på fodersmältningssystemet vilket ger ökad hälsa och prestation.

Fiberpellets

Fiberpellets av havreskal som inte innehåller spannmålskärnor för en hälsosam mikrobiom och mag-tarmhälsa. 

Gräspellets

Naturliga källor av lättsmälta fibrer och näring av hög kvalitét

Unik mineralpellets

En mineralpellets med en unik sammansättning. Ökad mängd av vitaminer och mineraler grundat på senaste vetenskapliga standard.

Betfiber

En mycket bra fiberkälla utan socker som stöttar fodersmältningen och gynnar andra typer av populationer i hästens mikrobiom. Den mängd och storlek av betfiber som finns i Flourish EVOLVE kräver inte att man först blöter upp fodret då formulan i sig är salivfrämjande.

Linfröpellets

Källa till essentiell olja, Omega 3, 6, 9 i en korrekt mängd och inbördes balans. Essentiell oljor är involverade i hormon- och immunsystemet. Omega oljor förbättrar cellmembranen vilket syns på huden, hårremmen och taglet.

Ärtor

Mikroniserade. Baljväxt med högvärdigt protein och en kvalitativ källa av aminosyror och B vitaminer.

Ängshö

Hö av olika gräsarter är tillsatt för att förlänga tuggtiden, öka artrikedomen och stimulera salivproduktionen som buffrar magsyran.

Rapsolja

Kallpressad rapsolja med rikligt innehåll av omega 3 samt E vitamin. Rapsoljan används enbart som bindemedel i en liten mängd istället för melass eller stärkelse.

Nyponskal

Kraftfull antioxidant, rik på vitamin C. Stödjer cirkulation och immunförsvar samt supportrar leder och hovar.

Spearmint (Mynta)

Smaklig ört som innehåller flavonoider och motverkar obalanser i mage och tarm. Gynnsam för hals och svalg.

Nässla

Mycket näringsrik och återbalanserande växt. Innehåller A vitamin, C vitamin och K vitamin. Innehåller även mineralerna kalcium, magnesium, mangan, fosfor, kalium och zink. Används för att stötta utrensning och cirkulation, tillsammans med support för andningsorgan och hud.

Fänkål

Balanserar fodersmältningssystemet.

Kanel

Kanel är rik på antioxidanter och balanserar blodsockernivåerna. Supportrar pH balans och är mycket välsmakande.

Marshmallowrot (läkemalva)

Bidrar till en skyddande barriär för tarmslemhinnor. Stöttar immunförsvaret.

Sammansättning

Fiberpellets av havreskal, Gräspellets, Mineralpellets, Betfiber, Linfröpellets, Mikroniserade Ärtor, Hackat ängshö, Rapsolja, Nypon, Spearmint, Nässla, Fänkål, Kanel, Marshmallow rot.


Analytiska beståndsdelar per kilo Flourish EVOLVE

Energi ME 10,5 MJ
Kalcium 12 g
Folsyra 5 mg
Råprotein 12%
Fosfor 6 g
Biotin 1,6 mg
SRP 85 g
Magnesium 3 g
Vitamin A 10.500 iu
Råfett 7%
Kalium 0,9 g
Vitamin D3 2100 iu
Aska 8,5%
Svavel 2,8 g
Vitamin E 425,5 iu
Växttråd 20%
Koppar 50 mg

Socker 3,6%
Selen 0,8 mg

Stärkelse 5,8%
Zink 200 mg


Jod 1,4 mg

Järn 188 mg


Natrium (Salt) 3 g