RÅDGIVNING 

Idag finns ett enormt utbud av olika tillskott och kurer för hästar på marknaden. Dessa marknadsförs ofta utifrån det uppenbara symtom hästen har, tex en magsyredämpare till hästar med magsår eller understödjande tillskott för att minska risken för återfall på behandlade leder. Andra tillskott och kurer ska hjälpa mot eksem, allergier, hovproblem, hosta, ful päls, trötta hästar, nervösa hästar. Listan kan göras lång. Vi upplever att hästägarna famlar i denna djungel och inte allt för sällan går hästen tillbaka till samma tillstånd efter att burken tagit slut. Vår ambition är att du ska få hjälp att komma närmare den underliggande orsaken till hästens obalans för att på så sätt kicka igång hästens egen självläkande funktion.  Under denna meny hittar du två kostnadsfria rådgivningar, foderstatsberäkning som ska ses som ett stöd och "levande" då förutsättningarna ändras konstant genom ex vallfoderbyten. Vi svarar också gärna på frågor om våra produkter om du inte hittar svaret via vår FAQ. 

Är du också en av dem?

Vi möter dagligen hästägare som ”provat allt” på sina hästar och ändå inte lyckas komma tillrätta med obalansen/problemet som den har. Orsaken är dels att alla hästar är individer och en lösning som fungerat på en häst behöver inte fungera på en annan och dels att man inte får hjälp med att se "hela bilden". En obalans uppstår på cellnivå och kan påverka många kroppssystem, det kan också gå lång tid från att obalansen uppstått till man ser det på hästen. Ett beteende, tecken eller kroppsyttryck kan ha många orsaker och en orsak kan ha många uttryck - kroppsligt och beteendemässigt. 

Vi ger gärna en inledande rådgivning för hur du kan tänka runt din hästs hälsoproblem, klicka nedan och läs mer. Denna rådgivning är utan kostnad och är också begränsad i tid och mycket övergripande.

Som alltid: Är hästen sjuk ska veterinär konsulteras.