I lager.

MIXPALL EVOLVE + HÖPELLETS + ZEOSAN, inkl frakt

7 234 SEK
6 498 SEK
(Priset är inklusive frakt)
Spara 736kr!

Kort beskrivning

En optimerad pall för dig som vill ha vårt foder EVOLVE, vår HÖPLELLETS och vår ZEOSAN som motverkar lukt och fukt i stallet.

Tävlingskarens

Nej


Denna optimerade pall 

Beställer du denna produkt får du en mix med EVOLVE Hästfoder (15kg) och HÖPELLETS (20kg) och ZEOZAN. Läs gärna   du väljer. Du kan välja på 1, 2, 3, 4, 6 eller 8 HÖPELLETS.  

EVOLVE - Flourish EVOLVE är ett funktionsfoder med en unik exceptionell näringsprofil. ETT foder till alla hästar oavsett livssituation och prestation. Alla ingredienserna är speciellt utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, energieffektiv och näringstät balanserare till vallfodret.

HÖPELLETS - Ta naturen tillbaka till hästen. Höpellets är rikt på fibrer som bidrar till att hålla hästens grovtarm i balans. Den stora mångfalden av gräsarter gynnar många "goda" mikrober vilket stärker mikrobiotan i hästens grovtarm. Använd gärna Höpellets som ett komplement till grovfodret för att tillgodose behovet av en mångfald av växtarter. Lämpligt för äldre hästar eller hästar med dålig tandstatus.

ZEOSAN - ZeoSan är ett helt naturligt strömedel som minskar lukt och fukt. För box, lösdrift och stall. Genom att blanda ZeoSan med ditt befintliga strö minskar du lukt och den hjälper även till att suga upp vätska.


Läs mer om varje produkt under respektive flik. 


EVOLVE - foder Flourish EVOLVE (tidigare TOTAL Horse Feed) 


Flourish EVOLVE är ett funktionsfoder för alla hästar. En unik balanserare till ditt vallfoder.

Flourish EVOLVE har utvecklats för att möta hästens utmaningar i modern tid. Idag har hästarna ett mer komplext näringsbehov med många som lider av metabola obalanser och mag-tarmproblem på grund av diet - och miljöstressorer. Därför har Linda Bennis utvecklat fodret för att hjälpa till att möta dessa behov genom att lägga till en skräddarsydd örtblandning, speciellt inriktad på mikrobiomet och tarmslemhinnan. Samtidigt som grunden i det sedan länge etablerade signaturfodret bibehålls.

Flourish EVOLVE har en exceptionell näringsprofil. Alla ingredienserna är speciellt utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, effektiv och näringstät balanserare till vallfodret. 

Flourish EVOLVE är ett arteget foder som bland annat innehåller en mångfald olika växtsorter och örter.  Dessa ger i sin tur hög andel fibrer som gynnar mikrobiomet som producerar skonsam energi och bidrar till ett starkare immunförsvar. Hästen stimuleras att tugga längre vilket buffrar magsaften helt naturligt. Naturliga enzymer och prebiotika hjälper fodersmältningen att komma i balans vilket ökar nedbrytningen och absorptionen av fodret. Högvärdigt protein balanserar vallfodrets innehåll.

Flourish EVOLVE  är ETT foder för ALLA hästar, oavsett livssituation och arbete. Reglera enkelt mängden efter individuellt behov. Grunden i foderstaten ska alltid vara vallfoder och färskt hygieniskt vatten. Komplettera med Flourish EVOLVE för att uppfylla behovet av olika arter av växter, energi, protein och övriga byggstenar den behöver för att nå sin fulla hälsa och potential.

 

Sammansättning  


Innehåll Flourish EVOLVE 

I samband med varumärkesbytet från TOTAL till Flourish EVOLVE har Linda uppgraderat formulan för att bättre möta dagens utmaningar för våra hästar. Hon fokuserade på två vanliga obalanser: sämre artrikedom i mikrobiotan samt utsatta slemhinnor i mag-tarmkanalen.

 

🌱Fiberpellets av havreskal:
Denna känner du igen sedan tidigare. Fibrer är livsnödvändigt för en välmående mikrobiota och mag-tarmhälsa. Fiberpelletsen är utan spannmålskärnor och "matar" mikrobiotan som bland annat skapar en skonsam lättsmält energi.

 

🌱Gräspellets:
Även denna är samma som tidigare. Pelletsen ger en stor artrikedom av olika grässorter. Naturliga källor av lättsmälta fibrer och näring av hög kvalitét.

 

🌱Mineralpellets:
Samma som tidigare. Mineralpellets med en unik sammansättning. Med en ökad mängd av vitaminer och mineraler grundat på senaste vetenskapliga standard.

 

🌱NY! Betfiber:
En mycket bra fiberkälla utan socker som stöttar fodersmältningen och gynnar andra typer av populationer i hästens mikrobiom. Den mängd och storlek av betfiber som finns i Flourish EVOLVE kräver inte att man först blöter upp fodret då formulan i sig är salivfrämjande.

 

🌱Linfröpellets:
Samma som tidigare, men nu i ökad mängd. Källa till essentiell olja, Omega 3, 6, 9 i en korrekt mängd och inbördes balans. Essentiella oljor är involverade i hormon- och immunsystemet. Omega oljor förbättrar cellmembranen vilket syns på huden, hårremmen och taglet.

 

🌱Ärtor:
Samma som tidigare. Mikroniserade ärtor. Baljväxt med högvärdigt protein och en kvalitativ källa av aminosyror och B vitaminer.

 

🌱Hackat ängshö:
Samma som tidigare. Hö av olika gräsarter är tillsatt för att förlänga tuggtiden, öka artrikedomen och stimulera salivproduktionen som buffrar magsyran.

 

🌱NY! Kallpressad Rapsolja:
Används i liten mängd som bindemedel istället för stärkelse eller melass som annars är vanligt i hästfoder. Rik på fettsyror med god Omega 3 innehåll. Innehåller även e-vitamin som är en naturlig konserveringskälla.

 

🌱NY! Nyponskal:
Kraftfull antioxidant, rik på vitamin C. Stödjer cirkulation och immunförsvar samt supportrar leder och hovar.

 

🌱Spearmint (Mynta):
Samma som tidigare. Smaklig ört som innehåller flavonoider och motverkar obalanser i mage och tarm. Gynnsam för hals och svalg.

 

🌱Nässla:
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Mycket näringsrik och återbalanserande växt. Innehåller A vitamin, C vitamin och K vitamin. Innehåller även mineralerna kalcium, magnesium, mangan, fosfor, kalium och zink. Används för att stötta utrensning och cirkulation, tillsammans med support för andningsorgan och hud.

 

🌱Fänkål:
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Balanserar fodersmältningssystemet.

 

🌱Kanel (Ceylon):
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Kanel är rik på antioxidanter och balanserar blodsockernivåerna. Supportrar pH balans och är mycket välsmakande.

 

🌱NY! Marshmallowrot (läkemalva):
Bidrar till en skyddande barriär för tarmslemhinnor. Stöttar immunförsvaret. 


Näringsanalys     


Analytiska beståndsdelar per kilo Flourish EVOLVE


Energi ME 10,5 MJ
 
 
Kalcium 12 g
 
 
Folsyra 5 mg
 
 
Råprotein 12%
 
 
Fosfor 6 g
 
 
Biotin 0,5 mg
 
 
SRP 85 g
 
 
Magnesium 3 g
 
 
Vitamin A 10.500 iu
 
 
Råfett 7%
 
 
Kalium 0,9 g
 
 
Vitamin D3 2100 iu
 
 
Aska 8,5%
 
 
Svavel 2,8 g
 
 
Vitamin E 425,5 iu
 
 
Växttråd 20%
 
 
Koppar 45 mg
 
 

Socker 3,6%
 
 
Selen 0,8 mg
 
 

Stärkelse 5,8%
 
 
Zink 200 mg
 
 


Jod 0,7 mg
 
 Järn 188 mg
 
 Natrium (Salt) 3 g
 
 

Innehåller INTE  

 

Flourish EVOLVE innehåller inte:

 • Utan havrekärna
 • Utan hel havre, vete, korn, majs och ris
 • Inget tillsatt socker 
 • Inga pelletsbindare som melass eller gluten
 • Inga tillsatta aromämnen 
 • Inget fyllnadsmedel eller mjöl
 • Inga tillsatta "magsyra" balanserande produkter
 • Ingen palmolja eller annan oidentifierad olja 
 • Inget kemiskt konserveringsmedel 
 • Inga GMO råvaror 


Innehåller

 • Över 20 olika växtarter för munhälsa och mag-tarmbalans
 • Skonsam, uthållig och fokuserad energi från fibrer och fett
 • Lågt i stärkelse och socker 
 • Högvärdigt protein balanserar grovfodrets proteinsvängningar  
 • Omega 3, 6 och 9 i en inbördes balans 
 • Antioxidanter stöttar kroppens immunförsvar
 • Enzymer från växter och örter bidrar till näringsnedbrytningen 
 • Örter för en god pH balans och tarmhälsa


Utfodringsanvisningar  


Om du använt TOTAL och nu går över på EVOLVE
Då basen i fodret är densamma, men mindre förändringar gjorts så kan du göra en kortare övergång där du mixar TOTAL och EVOLVE under ett par dagar. Det är fortfarande ett mycket skonsamt foder med exceptionell sammansättning och näringsprofil. Men vi brukar alltid rekommendera att man gör mjuka foderövergångar, framför allt om din häst är mycket känslig. 

 

Utfodringsanvisningar

Tack vare den unika sammansättningen passar EVOLVE till alla hästar oavsett livstil och ålder. Daglig giva baseras på grovfodrets näringskvalité och hästen som individ. Vid låga mineralvärden i vallfoder bör FYTOMIN eller enstaka mineraler tillsättas.

Flourish EVOLVE ska utfodras torrt med undantag för äldre hästar och hästar som har dålig tandstatus samt om du behöver få i hästen mer vatten. Ges med svalt, rumstempererat vatten, ej varmt eller iskallt vatten.

Ungefärlig rekommenderad giva vid ett normalt näringsinnehåll på grovfoder:

 • Vila eller lätt arbete: 100-200gram/100kg häst
 • Medel arbete eller rehabilitering: 200-300gram/100kg häst
 • Hårt arbete 300-400gram/100kg häst 

EVOLVE är enkelt att reglera utifrån hästens status, öka eller minska givan beroende på hull, svar på träning och hur du upplever hästen. Tänk på att många omständigheter, förutom arbete, påverkar vilket näringsbehov din häst har: ras, kön, livssituation (dräktig / digivande), ålder, tandstatus, levnadsmiljö (lösdrift, uppstallning), årstid, metabolisk konstitution, mfl. Vi kan hjälpa dig att räkna på en mer individuell foderstat. Klicka här och fyll i detta formulär så återkommer vi med en beräknad foderstat. 

Vallfoder/bete ska vara basen i hästens utfodring. Tillgång till färskt vatten dagligen.


Höpellets


Livskraft från ett förstklassigt fiberrikt ängshö med upp till 40 olika gräsarter och örter.

 • Ängshöet kommer från ett Natura 2000 område som ej blivit besprutat med bekämpningsmedel eller gödslat under decennier
 • 100% naturligt, utan tillsatser
 • Skonsamt torkat och lättpressat till 14 mm pellets.
 • Dammfritt
 • Inga bindemedel eller andra tillsatser.
 • Kan vid behov ersätta hela eller delar av grovfodergivan. 
 • Rik på fibrer som bidrar till att hålla hästens grovtarm i balans
 • Mångfalden av gräsarter gynnar många "goda" mikrober vilket stärker mikrobiotan i hästens grovtarm. 
 • Lätt att lagra och hantera
 • Bra att ta med under tävling eller resor pga bekväm storlek och lätt att packa.


ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Lämpligt för hästar med få gräsarter i vallfodret, äldre hästar eller hästar med dålig tandstatus. Använd gärna en mindre giva Höpellets som ett komplement till grovfodret för att tillgodose behovet av en mångfald av växtarter.

1 kg Höpellets motsvarar 1 kg hö med 86% ts.
Höpellets kan ersätta hela eller delar av grovfodergiva
1 säck Höpellets innehåller 20 kg. 

Frakt 
Priset är inklusive frakt. Det kan även finnas andra fraktalternativ som du kan välja mot en extra kostnad. Vilka andra alternativ som finns och vad det kostar framgår i kassan.


Innehåll


Sammansättning: 100% Höpellets av ängshö. 


Ca 70 % innehåller grässorterna:

Hundäxing olika underarter (Dactylis sp.), Rajgräs olika underarter (Lolium sp.), Gröen olika underarter (Poa sp.), Timotej olika underarter (Phleum sp.), Renkavle olika underarter (Alopecurus sp.), Ven olika underarter (Agrostis sp.) , Flenar olika underarter (Phalaris sp.),

Lostor olika underarter (Bromus sp.)

Ca 20% innehåller baljväxter och blommor: Lusern olika underarter (Alfa alfa sp), Maskros olika underarter (Dandelion sp.), Klöver olika underarter (Trifolium sp.), Stjärnblomma olika underarter (Stellaria sp.), Kirskål (Aegopodium podagraria), Snärjmåra (Galium aparine), Malört olika underarter (Artemisia sp), Kämpar olika underarter (Plantago sp.), Skräppor olika underarter (Rumex sp.), Nässlor olika underarter (Urtica sp.), Älggräs (Filipendula umaria).

Ca 5% består av örter: ex Timjan olika underarter (Thymus sp.)Analytiska beståndsdelar per kilo* (För batchen som kommer oktober 2021)

Torrsubstans 89,3%
Energi DE
7,6 MJ
Energi ME
6,3 MJ
Råprotein
86 g
Smb Rp
49 g
Aska
52 g
Kalcium
5,5 g
Fosfor
2 g
Magnesium
1,9 g
Kalium
18 g
Natrium
< 0,2 g
Svavel
2,2 g
Koppar
4 mg
Zink
19 mg
Mangan
109 mg
Järn
320 mg
Socker
2,3%
Fruktan
3,5%
Växttråd
29,4%
* genomsnittligt värde


Foderråvara till häst
Ursprung Litauen/EU. Vårt mål var att hitta en så artrik sammansättning som möjligt, för att stödja mikrobiomet hos hästen. Detta hittade vi i Litauen. Vi tar tacksamt emot tips på lantbrukare i Sverige med liknande artrikedom i sina skördar.


Utfodringsrekommendation


Rekommenderad giva per 100 kg häst:

I kombination med hö: 0,3 - 1 kg
Som ersättning för hö: 1 - 1,5 kg 

Givan kan ökas vid behov.
Blötlägg med 2-3 liter vatten/kg och låt dra 10-15 min.

Vid enbart Höpellets som giva rekommenderas att om möjligt tillgodose behovet av födosök med annan sysselsättning, tex hygienisk halm. Fri tillgång till färskt vatten ska alltid finnas. 

Bäst före datum före datum är Bäst före 13 okt 2022.


Frakt 
Priset är inklusive frakt. Det kan även finnas andra fraktalternativ som du kan välja mot en extra kostnad. Vilka andra alternativ som finns och vad det kostar framgår i kassan.


ZeoSan - mot lukt

ZeoSan är ett helt naturligt strömedel som minskar lukt och fukt. För box, lösdrift och stall.

Genom att blanda ZeoSan med ditt befintliga strö minskar du lukt och den hjälper även till att suga upp vätska.


Sarah har testat ZeoSan och säger:

”Jag använde detta i min lösdrift och min första reflektion var att det var enkelt att använda och strö ut. Men veckorna gick och jag tyckte mig inte märka någon skillnad. MEN när produkten tog slut fick jag nästan en chock när lukten kom tillbaka, trots lösdrift med bra vinddrag kände jag en stor skillnad. Jag har väntat på att vi ska ta in denna produkt och kommer vara den första att beställa det” 

 

ZeoSan består av Zeolit och du som är observant vet att vi på Eqvital har en produkt som heter Hose Zeomin som även den består av Zeolit. Zeoliten finns i flera olika storlekar på kristallerna och den vi använder i ZeoSan har en större mineralstorlek och ska inte förtäras/ges som fodertillskott utan enbart användas i yttre miljöer.

Och i just de yttre miljöerna är den helt fantastisk. Mineralen Zeolit absorberar och kapslar in upp till ca: 60% utav sin egen kroppsvikt av både gaser och vätskor vilket bidrar till en snabb och långvarig effekt. Den kapslar in bla kväve direkt i träcket och låter det frigöras vid användning som gödsel. Det sänker såväl dofter som den mikrobiologiska tillväxten i ditt stall, förlänger livslängden på ditt strömedel och tillför ett högre värde på ditt gödsel.

Fördelar:

 • Minskar lukt och odörer
 • Suger upp vätska och minskar fukt
 • Lätt att använda
 • Håller ditt underlag fräscht under längre tid
 • Fungerar med alla strömedel

ZeoSan skapar en trevligare stallmiljö och gladare hästar.


Användning

Sprid ut 1 kg / kvm när du anlägger bädden. Efter detta strör du på efter behov ca 1 gång per vecka där du upplever att det behövs. Ha inte hästen inne i boxen eller lösdriften när detta sprids ut.

En säck med ZeoSan innehåller 25kg. Går att kompletera med alla strömedel. 


Detta är en väldigt allsidig och lätthanterad produkt. Om du spiller vätska eller råkar putta ut din hovolja kan du hälla på ZeoSan och sedan sopa upp det. Är det snö eller is utanför stallet så använd ZeoSan istället för extra grus, det lägger sig som sandpapper ovanpå is/snö och sedan försvinner det med regn. Använd också i höns- eller hundgården eller ta med hem och använd på trappan för att minska is eller snöhalkan. Bara fantasin sätter gränser när det gäller ZeoSan.


Innehåll

ZeoSan består av 100% Zeolit, observera att råvaran skiljer sig från vår Horse Zeomin. ZeoSan är inte ett fodertillskott utan skall enbart användas för yttre miljöer. Zeoliten har en storlek på 1,5-2,5mm per granulat.


Förvaras torrt.