I lager.

Horse Amino proteintillskott för häst

689 SEK
(Priset är inklusive frakt)

Kort beskrivning

Horse Amino är en näringskur med 18 naturliga och lättupptagliga aminosyror. Aminosyror bidrar till kroppens egen produktion och uppbyggnad av protein. Proteiner har många funktioner i kroppen bl.a. är de med och bygger upp celler, reparerar vävnader och fungerar som energikälla. Aminosyror har även en påverkan på muskelkvaliteten. Hästen kan själv bilda vissa aminosyror men övriga är livsnödvändiga (essentiella) och måste intas via foder. Horse Amino innehåller 18 aminosyror där alla de essentiella ingår.

Tävlingskarens

Ja, 96h tävlingskarens. (Detta pga att Horse Amino innehåller Hampa, läs mer under innehåll)

Horse Amino proteintillskott häst 

Horse Amino är en näringskur med proteintillskott av 18 naturliga och lättupptagliga aminosyror. Aminosyror bidrar till kroppens egen produktion och uppbyggnad av protein.   

Aminosyror fungerar som byggstenar, de binder till varandra och skapar proteiner. Proteiner har många funktioner i kroppen bl.a. är de med och bygger upp celler, reparerar vävnader och fungerar som energikälla. De bildar även antikroppar och för att bekämpa virus och bakterier. Aminosyror har även en påverkan på muskelkvaliteten. 

Hästen kan själv bilda vissa aminosyror men övriga är livsnödvändiga (essentiella) och måste intas via foder. Horse Amino innehåller 18 aminosyror där alla de essentiella ingår.   

Innehåll


Sammansättning:
L-Metionin, Hampaprotein, Ärtprotein, Spirulina, L-Lysin, Chlorella Pyrenoidosa, L-Arginin, Mynta, Inulin.  

Aminosyror som ingår:
L-Isoleucin, L-Leucin, L-Valin, L-Lysin, L-Metionin, L-Fenylalanin, L-Treonin, L-Tryptofan, L-Histidin, L-Alanin, L-Cystin, L-Arginin, L-Asparaginsyra, L-Glutaminsyra, L-Glycin, L-Prolin, L-Serin, L-Tyrosin

Näringsfördelning 100 gram:
Råprotein 72%, kolhydrater 8%, råfett 3.9%, fiber 8.2%, råaska 4%, vitaminer och mineraler.


Gällande tävlingskarensen på 96h

En av Horse Aminos ingredienser är Hampa. Hampa har visat sig innehålla små mängder av Cannabiol och är uppfört på listan över tävlingskarens. 

Dosering


Dosering:
Ponny: 1 mått/dag
Häst: 2 mått/dag 

Vid behov kan dosen ökas.  

Ett mått av Horse Amino väger ca 8 gram och måttet finns med i burken. En burk på 450 gram räcker ca 2 månader beroende på hästens storlek.


Näringskur eller dagligt tillskott:
Hur länge du behöver ge Horse Amino beror på din häst men en bra start är att ge det under 2-3 månader. Upplever du att hästen fortfarande har problem efter kuren så ge ytterligare en kur och då kan du med fördel öka dosen. Vi har även kunder som väljer att ge Horse Amino som ett dagligt tillskott, beroende på hästens behov och kvalitén på grovfodret.  

Vårdar det friska:
Horse Amino vårdar det friska. Kontakta alltid veterinär om hästen är sjuk.

Söker du ytterligare information?
Här kan du läsa mer om 
Horse Amino, Protein och Aminosyror. 


Produktvideo 


Produktvideo för Horse Amino


Horse Aminos produktvideo