I lager.

Horse Zeomin med zeolite - den kiselrika mineralen

615 SEK
(Priset är inklusive frakt)

Kort beskrivning

Mineralen Zeolite Klinoptiolit är en kraftfull källa till kisel. När foderstaten innehåller för lite kisel För leder, ligament och senor För hud och hovar

Tävlingskarens

Nej, Horse Zeomin har ingen tävlingskarens.

Zeolite - den mångsidiga spårmineralen 

Mineralen Zeolite Klinoptiolit är en kraftfull källa till kisel.  

  • När foderstaten innehåller för lite kisel
  • För leder, ligament och senor
  • För hud och hovar

VAD ÄR ZEOLITE?

Zeolite är en mineral som bildats av vulkanisk aska i kombination med havsvatten. Det finns ett 60-tal olika varianter och den vi använder oss av heter Klinoptilolit zeolit, som är den renaste av formen zeolite med den högsta reningsgraden på 98%. Till utseendet ser den ut som en sten, men är i själva verket uppbyggd lite som en bikupa full av mikroskopiska hålrum och kanaler. Denna struktur gör att mineralen kan kapsla in främmande partiklar och samtidigt genom en joniserande förmåga lämna de näringsämnen som den bär på. Zeoliten är redan av naturen fylld med näringsämnen och består bland annat av runt 60% kisel som vi brukar kalla ”nyckeln till cellerna”.

Zeolite har på grund av dess förmåga en stor mängd användningsområden. Det är storleken på mineralen som avgör dess användningsområden. Zeolite avger kisel som är en värdefull mineral som stärker ligament, ledband och senor.  Hov och hud som byggs upp av bland annat kisel förbättras också. Zeolite innehåller även ytterligare mineraler och spårämnen samt natrium som fungerar som katalysatorer för en mängd olika funktioner i kroppen.


Horse Zeomin 
Innehåll: 10 kg, 100% ren Zeolite Klinoptiolit Mineral. Innehåller inga dopingsubstanser.   

Dosering: 
Börja med halva dosen i 5 dagar 100 gram motsvarar 1 dl. 

  • Stor Häst 650 kg: 100 gram, 2 gånger/dag 
  • Mindre Häst 500 kg: 75 gram, 2 gånger/dag 
  • Ponny 350 kg: 50 gram, 2 gånger/dag 

 Öka dosen vid behov. 

En hink räcker ca 2 månader beroende på hästens storlek.  

 

Näringstillskott eller dagligt tillskott:
Kan ges som ett näringstillskott vid tex foderbyte. Går även att fortsätta ge som dagligt tillskott.

Vårdar det friska:
Eqvitals Horse Zeomin vårdar det friska. Kontakta alltid veterinär om hästen är sjuk.

Om Eqvital - 
Vi är företaget som älskar att jobba förebyggande  <3 
 

 Hästarna utsätts, precis som vi människor, för en försurad miljö, artfattig näring, stress, virus, parasiter mm som leder till att de inte fungerar optimalt. Att hålla hästens inre pH i balans, stärka immunsystemet och ge rätt näring är en god början till en hållbar häst. Vi erbjuder kunskap i att utläsa tidiga tecken, analyser av hästen och miljön,  funktionsfodret TOTAL och näringsterapi till hästägare som tar ansvar och vill förstå sin häst bättre.


 #vårdadetfriska


Frakt 
Priset är inklusive frakt. Det kan även finnas andra fraktalternativ som du kan välja mot en extra kostnad. Vilka andra alternativ som finns och vad det kostar framgår i kassan.