HÄSTENS BINDVÄV, FASCIA

NÄRINGSSTÖD för att främja bindväv och fascia är att se till att hästen får tillräckligt med rörelse, vätska och näringsämnen. Elektrolyter som Electrolyt Up och Equiwinner stöttar hästens vätskebalans. Cell Sens 11 understödjer de elastiska vävnadernas normala funktion. Cell Sens 12 främjar förutom bindväv även kroppens slemhinnors normala funktion.

Bindväv är en typ av vävnad som stödjer, förbinder och skyddar olika delar av kroppen. Fascia är en speciell typ av bindväv som omsluter muskler, organ och andra strukturer, vilket ger stöd och form. Fascia är elastisk och flexibel, vilket tillåter rörelse och anpassning till kroppens olika aktiviteter. Fascian har flera viktiga funktioner som att ge stöd åt muskler och organ samt hjälper till att hålla dem på plats. Fascia gör också att hästen kan röra sig smidigt genom att minska friktion mellan muskler och andra strukturer. Fascia fungerar också som en kommunikationsväg för nervsignaler och transport av näringsämnen och avfallsprodukter.

Om fascian inte fungerar som den ska kan de skapa stelhet och begränsad rörelse i leder och muskler och en försämrad funktion kan leda till muskelspänningar och smärta. Hästen kan uppleva svårigheter att utföra fysiska aktiviteter effektivt samt att den inre kommunikationen blir nedsatt med ex. sämre avgiftningsmöjlighet.

FRISKVÅRDA genom optimerad individanpassad diet, ökad rörelse, massage och manuella terapier. Akupunktur kan förbättra energiflödet och minska muskelspänningar, även Kraniosacral Terapi ökar cirkulation. Rykta och låt hästen få möjlighet att rulla sig (utan täcke) för att hjälpa till att hålla fascian smidig och förbättra blodflödet. Även viss stretching och specifika övningar kan bibehålla fascial elasticitet och rörlighet. En lugn och harmonisk miljö kan minska stress och främja en funktionell bindväv och fascia.

Vill du ha hjälp boka gärna en kostnadsfri Produktrådgivning eller kostnadsfri Inledande konsultation.

Electrolyte Up 1 kg
279 SEK inkl. frakt 298 SEK
🌞 Just nu Kampanj💧
Equiwinner, elektrolyter för optimal vätskebalans
1 465 SEK inkl. frakt
Köp 2 för 1428kr/st
Köp 3 för 1423kr/st
Cell Sens 12, Kalciumsulfat
498 SEK inkl. frakt