HÄSTENS CIRKULATION

Näringsstöd för att främja cirkulation hittar du i Horse Amino som förutom alla aminosyror(proteinets byggstenar) innehåller syrefrämjande råvaror som understödjer kroppens normala funktion som hampa, chlorella och spirulina. Horse Amino ger din häst en näringsboost för att främja kroppens egna system där cirkulation har en avgörande funktion. Vi har Rödbeta som genom innehållet av nitrat bidrar till ett mer syrerikt blod som kan ge bättre cirkulation och främja prestationsförmågan. Rödbetor innehåller mineraler och vitaminer som är nyttiga för kroppen som kalium, kalcium, magnesium, natrium, koppar, fosfor, järn och zink samt vitamin A, E C och B. I rödbetor finns också folsyra, som räknas till gruppen av B-vitaminer och som upprätthåller ämnesomsättningen och produktionen av röda blodkroppar. Revive bidrar till ett optimalt näringsupptag, stödjer ett balanserat blodsocker och normalt pH samt stärker slemhinnornas skyddande funktion i mage och tarm. Antioxidanter och polyferoner stärker immunförsvarets normala funktion samt främjar mikrobiotans arbete. Revive kan vara ett bra stöd om du vill stärka hästens allmänna hälsa och näringsstatus. Cell Sens 4 kan bidra till lymfsystemets normala funktion.

Om du är osäker på vad som passar din häst, boka en kostnadsfri Produktrådgivning eller kostnadsfri Inledande konsultation.

Hästens cirkulationssystem spelar en avgörande roll i transporten av näringsämnen, syre och avfallsprodukter genom kroppen. Blodet, som pumpas av hjärtat och syresätts genom lungorna cirkulerar genom ett nätverk av artärer, vener och kapillärer, vilket säkerställer att alla kroppens celler får de näringsämnen de behöver för att fungera optimalt. Lymfsystemet som löper parallellt har en viktig funktion för att bibehålla kroppens homeostas(balans), men har inte samma cirkulationsstöd som blodet utan är beroende av rörelse för att fungera optimalt.

Dålig cirkulation och sämre näringstillgång kan bero på parasiter, svettning under intensiv träning eller varmt väder.  Andra faktorer som påverkar blod- och lymfcirkulationen är dålig hovfunktion, näringsbrist/näringsbelastning, övervikt eller underliggande sjukdomar.  Även en ansamling av toxiner på grund av ineffektiv eliminering via lever och njurar, kan påverka hela cirkulationssystemet negativt. Konsultera alltid veterinär om din häst är sjuk.

I ett friskvårdande arbete är det viktigaste att hästen får en välbalanserad diet med fibrer, aminosyror, balanserade mineraler och vitaminer för att stödja blodbildning och cirkulationshälsa. Ge tillräckligt med vatten och övervaka elektrolytnivåer, särskilt under varma dagar och efter fysisk ansträngning. En god hovfunktion, fri rörelse och motion främjar cirkulation och hjälper till att förebygga övervikt. Även lymfmassage kan bidra till ökad cirkulation av blod och lymfa.  


Horse Amino proteintillskott för häst
798 SEK inkl. frakt 1 148 SEK
🌞 Kampanj, 30% rabatt 🤩
Bäst före 2024-09-30
Revive,  Let´s Get Started 3, 750gr
795 SEK inkl. frakt
Understödjer kroppens normala funktioner och vitaliserar. Använd som separat kur eller som Steg 3 i Lets Get Started serien.
Cell Sens 4, Kaliumklorid
498 SEK inkl. frakt
Rödbetsflarn 1 kg
329 SEK inkl. frakt