I lager.

Collagen+ 900 g

1 099 SEK

Kort beskrivning

Collagen+ innehåller Petagile®-kollagen, nypon, msm och hyaluronsyra.

Startkarens

Ja, startkarens, innehåller MSM

Chia de Gracias Collagen+ innehåller Petagile®-kollagen, nypon, msm och hyaluronsyra.
Effektiva ingredienser med höga koncentrationer skapar tillsammans ett utmärkt stöd för att bibehålla rörligheten hos hästar och hundar. Innehåller inga fillers, en hög 80% kollagenhalt garanterar optimal prestanda.

Kollagen är en viktig komponent i ledbrosket, där dess uppgift är att bibehålla broskens flexibla struktur. 30% av kroppens protein består av kollagen och därför det är särskilt nyttigt i mjukvävnadernas reparationsprocesser. Vid internt bruk stimulerar kollagenpeptiderna kroppens egen kollagenproduktion t.ex. i brosk och senor.

CdG Collagen+ innehåller bioaktivt PETAGILE®-kollagen, som har visat sig vara effektivt hos hästar. I studier har det visats att oralt intaget PETAGILE®-kollagen söker sig till ledbrosken och stöder regenereringen av broskvävnaden.

CdG Collagen+ innehåller även mycket C-vitaminrikt nypon, eftersom C-vitamin behövs i brosket för kollagenbildningen. Produkten innehåller också msm och hyaluronsyra.

Dosering:

häst 500 kg:

36 g per dag (underhåll).

I akuta fall kan dosen fördubblas under de första 2-4 veckorna.

1 dl = 40 g

Med en dos på 36 g varar förpackningen i cirka 25 dagar.

För bästa resultat rekommenderas att fodra i minst 12 veckor.

OBS! Notera national karenstid om 96 h vid tävling i Sverige (MSM).  


Innehåll


Innehåll: Petagile kollagenpeptider, msm 99,9%, nypon, hyaluronsyra, varav 91% hyaluronsyra 910 000 mg / kg.

900 g innehåller 720 g kollagen.


1 msk = 6 g

300 g innehåller 230 g kollagen.

 

Undersökningar:

Undersökning om användningen av Peragile-kollagen hos hästar med artros: 

I en 12-veckorsstudie på hästar minskade användningen av kollagenpeptider symtomen på artros (smärta och hälta). I studien delades 38 hästar in i tre grupper, varav hästarna i de första två grupperna fick antingen 25 g eller 50 g kollagenpeptider medan den sista gruppen fick placebo (inget kollagen).

*Specific bioactive collagen peptides (PETAGILE ® ) as supplement for horses with osteoarthritis: A two-centred study

Hästarna undersöktes av veterinärer i början av studien, halvvägs in i studien samt i slutet. Veterinärerna utförde böjlighetstest på hästarna samt studerade hältan, smärtan från olika rotationsrörelser, steglängden och travens svävmoment. Studien visade en positiv effekt av Petagile kollagenpeptider med 25-50 g daglig användning som ett sätt att lindra symptomen på artros.