I lager.

E-Vitamin och Selen

698 SEK
(Priset inkluderar ett fraktalternativ)

Kort beskrivning

True Equines E-vitamin och Selen är ett koncentrerat och biotillgängligt tillskott. Den innehåller även cikoriarot som är en prebiotika. Inget annat är tillsatt. En burk innehåller 360gram och räcker ca 60 dagar (Beräknat på en häst ca 500kg).

Startkarens

Nej, E-vitamin och Selen har ingen tävlingskarens.


True Equines E-vitamin och Selen är ett koncentrerat och biotillgängligt tillskott. Den innehåller även cikoriarot som är en prebiotika. Inget annat är tillsatt.


E-vitamin är fettlösligt och lagras i musklerna, fettvävnaderna och levern. E-vitamin tillverkas inte av hästens kropp utan måste tillsättas via fodret. E-vitamin är en antioxidant som bidrar till att motverka oxidation i kroppens celler som orsakas av de fria radikalerna som leder till skador på cellerna om de ej hindras.

Selen är ett spårämne och en viktig antioxidant som bidrar till immunförsvarets normala funktion. Organiskt selen tas lättare upp i kroppen än oorganisk selen och minskar risk vid överdosering.

Selen samspelar med E-vitamin och de båda kompletterar och stärker varandras effekt. Selenbrist råder i de flesta jordarna i Sverige.

Selen och E-vitamin bidrar till och understödjer kroppens naturliga funktion.

Lämpligt för hästar med för lite Selen och E-vitamin i foderstaten, hårt presterande hästar, äldre hästar och avelsston. 


Innehåll


Sammansättning

Vitamin E (d-alfa-tokoferylacetat), Inulin (cikoriarot), Selen (Selenmetionin)


Analytiska beståndsdelar

Vitamin E      250000 mg / 1000 gram och 1500 mg / 6 gram (1 mått)
Selen             333 mg / 1000 gram och 2 mg / 6 gram (1 mått)


Dosering

Doseringsmått 6 gram, finns i burken. Om hästen utfodras med andra selenberikade koncentrerade foder bör en uträkning ske för korrekt dosering. 

Ponny 350 kg: ½ mått / dag

Häst 500 kg: 1 mått / dag

Häst 650 kg: 1,5 mått / dag

Förvaring: Torrt. Rumstemperatur, undvik direkt solljus. Stäng locket ordentligt.

En burk räcker ca 60 dagar (Beräknat på en häst ca 500kg).