I lager.

Islandslav 400g

225 SEK
(inkl. frakt)

Kort beskrivning

Islanslav stöttar hästens mage och upprätthåller slemhinnornas normala välmående.

Islanslav stöttar hästens mage och upprätthåller slemhinnornas normala välmående. Laven innehåller rikligt med slembildande ämnen samt mineraler.

Islanslav passar hästar bl.a. för att stöda andningsvägarna samt magens och tarmsystemets normala välmående tack vare sitt höga innehåll av pektin och sina slembildande egenskaper. Slemämnena bildar en skyddande hinna på slemhinneväggarna. Islandslaven upprätthåller matsmältningen och den normala utsöndringen av saliv.

Islandslav innehåller bl.a. vitamin A och B, cellulosa samt mineralämnen, tanniner, pektin, sockerarter, proteiner och stärkelse. Innehåller rikligt av ergotsterol, som är en prekursor av vitamin D. Laven är ett bra tillskott även för konvalescenter och hästar i svagt skick. Redan några matskedar lav ger hästen ett gott mineraltillskott.

  • Vitamin A bl.a. stöttar bibehålla normal syn, normala slemhinnor och hud samt immunsystemets normala funktion.
  • Vitamin B-gruppen innehåller åtta olika B-vitaminer. B-vitaminerna är vattenlösliga vitaminer som (med undantag av vitamin B12) inte lagras i kroppen, utan bör intas kontinuerligt via maten. Varje B-vitamin har en egen funktion, men de hjälper bl.a. att bekämpa trötthet och utmattning, upprätthåller normal energiomsättning, stöder immunförsfarets funktion, nervsystemets funktion och upprätthållandet av normala slemhinnor och hud.
  • Den viktigaste uppgiften av vitamin D är att öka upptaget av kalcium och fosfor i tarmsystemet och dess främsta effekt är att förstärka skelettet hos både växande och vuxna individer. Även upptaget av järn, zink och magnesium effektiviseras.

Islandslaven tolereras väl men kan hos några orsaka symptom, såsom diarré. Börja med små mängder och successivt öka doseringen.

Dosering:

Häst 500 kg: 2 - 5 msk/dag.


Inga konserverings- eller tillsatsämnen.