I lager.

Wipe&Clean 2L (Päls, Stall, Utrustning)

278 SEK
(Priset inkluderar ett fraktalternativ)

Kort beskrivning

Bygg upp en naturlig och frisk mikroflora på hud och päls. De ”goda” mikroberna som är aktiva i Wipe & Clean konkurrerar ut de sjukdomsframkallande och skapar en mikrobiologisk balans både på hud, päls och i stall.

Tips


Wipe & Clean är producerad genom en naturlig fermenteringssprocess med EM®. De aktiva ämnena som genereras under en fermentering har kraftfullt rengörande egenskaper och mikroorganismerna fortsätter att verka långt efter att du är klar med din rengöring.


Användning


Schamponera hästen med Wipe & Clean
Traditionella schampon torkar ut djurens hud och stör hudens naturliga balans vilket kan orsaka vissa sjukdomar. När du schamponerar med Wipe & Clean återställs mikrofloran på huden och risken för sjukdomar minskar samtidigt som pälsen blir väldigt blank och len.

Tvätta utrustning med Wipe & Clean
Miljön som skapas i exempelvis ett hästtäcke och vojlock är idealiska tillväxtplatser för mögel (fukt, värme och mörker). När du tvättar din utrustning med Wipe & Clean byggs en positiv mikrobiell flora upp vilket förhindrar utvecklingen av ex svampar och i förlängningen hudinfektioner. Även odörer minskar.

I och runt stallet med Wipe & Clean
Wipe & Clean kan även användas för att ersätta traditionella kemiska rengöringsprodukter i djurstallarna. De organiska syrorna löser upp biofilmer och gör det lätt att avfetta. De goda mikroorganismerna reducerar effektivt odörer och har en positiv påverkan på hela miljön där djuret vistas.


Dosering


Schamponera hästen
Blanda endast 1% Wipe & Clean med ljummet vatten och massera in i pälsen. Det är inte nödvändigt att skölja av, tvärtom, aktiviteten hos mikroorganismerna förlängs om de får vara kvar. De kommer då fortsätta kolonisera pälsen och hämma utvecklingen av smittsamma patogener på längre sikt. (Wipe & Clean löddrar inte vilket kan kännas ovant i början.)

Tvätta utrustning
Häll 10 – 30 ml Wipe & Clean i sköljmedelsfacket så att det inte kommer i direktkontakt med varmvatten eller traditionellt tvättmedel som förhindrar mikrobernas aktivitet.

Blanda 100ml Wipe & Clean i 10 liter ljummet vatten. Skölj inte av, mikroorganismerna kommer fortsätta jobba och hålla rent.

Kan också användas i automatiska doseringssystem och sprayflaskor.
Utblandad med vatten håller mikroorganismerna 24h i vanlig sprayflaska.

I och runt stallet
I Flairosolflaskan med vakuumpåse som skyddar mikroorganismerna från syre håller blandningen 3 veckor.Innehåll


Ättiksyra, mjölksyra, Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae.

100% naturlig och organisk. Utan tillsatser och färgämnen. Innehåller inga skadliga ämnen eller kemikalier.

Trygg för människor, djur och städutrustning. Koncentrerad Wipe & Clean finns i även i 20L och 250L.


Förvaring


Förvaras i rumstemperatur, ej i sol eller över 38C.

Praktisk Bag-in-Box förpackning som gör att produkten håller minst 2 år efter produktionsdatum.