Cellhälsa hos din häst

Cellhälsa innebär att cellerna fungerar optimalt, vilket innefattar effektiv energiomvandling (cellandning) optimal och tillräcklig näringstillförsel och en effektiv avgiftning och avfallshantering. Om cellandningen inte fungerar som den ska, kan hästen få energiunderskott som leder till trötthet, muskelsvaghet och minskad prestationsförmåga. Det kan även leda till ökad bildning av fria radikaler – som kan skada cellerna och orsaka inflammation och ackumulering av mjölksyra – vilket kan leda till muskelstelhet och smärta.

FRISKVÅRDA genom att först ge hästen en optimerad näring – Säkerställ att hästen får en individuellt anpassad, balanserad diet rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer. Regelbunden träning främjar blodcirkulation och syretillförsel till cellerna. Underskatta inte vad rörelse gör för hästkroppens funktion. Öka den fria rörelsen genom att anpassa och omforma hage för att stimulera rörelse, men även en till skrittpromenad har en läkande effekt. Stressreduktion genom bra stallmiljö och social interaktion kan förbättra cellfunktionen. 

NÄRINGSSTÖD, näringsämnen som stöttar den normala cellandningen är bland annat omega-3-fettsyror som du hittar i Fytomin och CamelinaoljaTillskott som främjar cellandning och stöttar kroppens försvar mot oxidativ stress finns i Revive samt Cell Sens 9 som understödjer ett normalt pHCell Sens 10 stöttar avgiftningen i cellerna.

Vill du ha hjälp? Boka gärna en kostnadsfri Produktrådgivning eller kostnadsfri Inledande konsultation.

FYTOMIN - Växtbaserat mineral och näringstillskott
736 SEK inkl. frakt
Köp 3kg för 427kr/kg
Köp 6kg för 392kr/kg
CAMELINAOLJA - för Häst
389 SEK inkl. frakt
Köp 2st och få 4% rabatt (syns i kassan)
Köp 3st och få 8% rabatt (syns i kassan)
Revive,  Let´s Get Started 3, 750gr
795 SEK inkl. frakt
Understödjer kroppens normala funktioner och vitaliserar. Använd som separat kur eller som Steg 3 i Lets Get Started serien.
Cell Sens 9, Natriumfosfat
498 SEK inkl. frakt
Cell Sens 10, Natriumsulfat
498 SEK inkl. frakt