Här är vi som arbetar på Eqvital

Anna Lidén, Grundare 

Med ett brinnande intresse för hästens välmående startade Anna Eqvital AB år 2011. Syftet var att erbjuda funktionellt foder, mineraler och andra närings produkter, men även kunskap och utbildning som ett bidrag till att skapa harmoniska, friska och starka hållbara hästar. Fokus har legat på att hjälpa hästägare med närings- och näringsmedicinsk rådgivning.

Anna Lidén är utbildad Ridlärare (motsvarande Level II), Diplomerad Hästfysioterapeut och har ett flertal fortbildningar inom alternativmedicin och näringslära. Anna har varit verksam inom hästbranschen i över 40 år. Under många år undervisade hon i Hästkunskap på Uddevalla Gymnasieskola och startade också upp ett Gymnasialt Lärlingsprogram för Hästskötare tillsammans med en kollega. Hon har även under varit engagerad i styrelsen för Göteborgs och Bohusläns Ridsportsförbund och där arbetat med utbildningsfrågor. En skada satte stopp för hennes egen ridning med inriktning dressyr och det blev startskottet för att kunna utbilda och engagera sig mer i funktions- och näringsmedicin för att komma tillrätta med problem och obalanser hos häst. 


Annas passion för häst gör att hon fokuserar på att öka medvetenheten om hästens välbefinnande och näringens betydelse för hästens mentala och fysiska hälsa och prestation och det gav henne möjlighet att år 2022 starta utbildningsplattformen Equine Wellbeing Academy vars mål är att sprida kunskap och inspiration för hästägare och näringsmedicinsk kunskap till yrkesverksamma inom komplementärmedicin för häst.

"Jag minns fortfarande känslan första gången jag fick rida efter att ha tjatat mig till det från mina hästokunniga föräldrar. Lukten, ljudet, rörelsen, mjuka pälsen, andningen - en känsla av samband som inte går att beskriva med ord."

Sarah Isaksson, Kundtjänst och massa annat! 
Sarah jobbar som Hästfysioterapeut och har drivit eget företag sedan 2012. Hennes största intresse är såklart hästar och för många år sedan började hon att intressera sig väldigt mycket för hästens inre och hur man kan komma tillrätta med mycket av den yttre problematiken genom att stärka upp från insidan. 

Hon har flertalet utbildningar bakom sig och fortsätter ständigt att söka kunskap och information inom ämnet hästhälsa. Sarah har varit involverad i Eqvital en längre tid och numera sitter hon med mycket av administrationen på företaget. Bland annat så är det oftast henne ni får svar av när ni mailar oss med frågor. 

Amelie Lidén, Webbshopen + Marknadsföring 

Hennes stora hjärta för djur har varit med sen barnsben, där hästar har haft en väldigt speciell plats. Efter att ha varit aktiv i dressyr och hoppning tog livet en annan bana under gymnasiet och tillslut hamnade hon i Helsingborg och tog en kandidat i Service Management.

Hon startade tillsammans med två andra företaget E-commerce Park, som är en fysisk plats med kontor och utbildning för företagare som vill lära sig digital handel & ehandel. Efter fem år som VD var det dags att gå vidare och sen januari 2020 är Amelie anställd på Eqvital. 

Amelie har stått nära Eqvital sen start i och med att Anna Lidén är hennes mamma och företagande är något de båda tycker är oerhört roligt. Hon syns inte mycket utåt utan roddar allt bakom kulisserna. Hon är hos oss för att lyfta vår webbshop till en ny nivå och nå ut till fler med vårt budskap i det digitala bruset.