HÄSTENS AVGIFTNINGSSYSTEM

Söker du ett Näringsstöd för att stötta hästkroppens avgiftningsfunktion? Let´s Get Started är en produktserie för att öka kraften i hästens eget självläkande system. Serien följer en röd tråd att först stötta avgiftningsfunktionen, för att därefter stärka mag- och tarmfunktionen och det tredje steget är att stärka upp hästen ytterligare genom riktad näring. Välj denna om du har en häst med många obalanser eller du vill vitalisera rent allmänt. Du får med en digital guide med råd, checklistor och kunskap som hjälper dig och din häst genom stegen.  Remove är det första steget i serien Let´s Get Started. Den kan du använda om du vill stötta hästen tillfälligt, exempelvis vår och höst, eller om du misstänker att dess avgiftningssystem behöver understödjas mer i perioder av belastningar. Chlorella brukar vi säga ger "syre till cellerna" då den är mycket rik på klorofyll. Chlorellan har också andra egenskaper som gör att den befrämjar kroppssystemen under perioder av ansträngning, stress och tillfällig fytofattig diet. Vår Chlorella är Pyrenoidosa vilken anses vara den mest innehållsrika och odlad i sötvatten.

Vill du ha hjälp boka gärna en kostnadsfri Produktrådgivning eller kostnadsfri Inledande konsultation.

Hästens kropp har fantastiska resurser för att hålla sig frisk och välmående. En av dessa resurser är hästens avgiftningssystem som arbetar med att eliminera(göra sig av med) avfallsprodukter. De organ som ingår i avgiftningssystemet är levern, njurar och tarmen. Levern, som är det centrala organet bryter ner och neutraliserar avfallsprodukter (toxiner) som hästen får i sig genom foder, vatten och miljön. Levern omvandlar dessa toxiner till mindre skadliga ämnen som sedan kan utsöndras. Njurar spelar en kritisk roll genom att filtrera blodet och avlägsna avfallsprodukter och överflödiga ämnen, som sedan utsöndras via urinen. Tarmkanalen eliminerar oönskade ämnen från levern och från toxiner i fodret som inte ska absorberas i blodet. Dessa ämnen följer med träcken ut. Utsöndringskanalerna förutom urin, träck, lungor är hud och svettkörtlar som också avger toxiner men inte i samma omfattning.

Avgiftning. När vi pratar om att "Detoxa" hästen menas att stötta hästens egen funktion för att eliminera substanser som kroppen inte har någon nytta av eller kan vara skadliga. Genom att stötta dessa organ och system som arbetar tillsammans kan hästen effektivt hantera och utsöndra potentiellt skadliga ämnen, vilket bidrar till att bevara hästens allmänna hälsa och välbefinnande. Som alltid om hästen är sjuk ska man konsultera veterinär.

I ett friskvårdande arbete kan man stötta hästen med näring inifrån och att främja avgiftningsfunktionen är en viktig del i detta. Att välja rätt foder, använda och ge så lite kemikalier som möjligt, stressreducera och främja rörelse ingår i ett friskvårdande arbete. Om du vill stötta inifrån har vi några alternativ. Du kan titta på är serien Let´s Get Started, eller produkterna Remove och Chlorella. Alla produkter bidrar till att understödja kroppens eget självläkande system. 


Remove, Let´s Get Started 1, 600gr
695 SEK inkl. frakt
Stöttning av avgiftningsorgan. Använd som separat kur eller som Steg 1 i Lets Get Started serien.
Restore, Let´s Get Started 2, 600gr
695 SEK inkl. frakt
Stödjer magens och tarmens normala funktion. Använd som separat kur eller som Steg 2 i Lets Get Started serien
Revive,  Let´s Get Started 3, 750gr
795 SEK inkl. frakt
Understödjer kroppens normala funktioner och vitaliserar. Använd som separat kur eller som Steg 3 i Lets Get Started serien.

Vårt mål är att din häst ska ha möjlighet att själv bibehålla och stärka sin kropp: mentalt, fysiskt och själsligt. För att ge förutsättningar för detta behöver du se till hela hästen, vilka utmaningar den haft genom sin livstid, hur den lever idag och hur väl den fått uppleva att vara en häst. De näringsstöd du läst om här kan vara det första steget till att arbeta igenom de "lager" av obalanser som din häst kan ha upplevt. Om du fortsätter att "jobba igenom" de lager som hästen visar kommer den ha större möjlighet att bibehålla och stärka sin kropp. Att finna och åtgärda den underliggande orsaken till obalanser är en förutsättning för återhämtning. Vi arbetar ur ett funktionsmedicinskt, holistiskt perspektiv med en egen metod. Vill du ha ytterligare hjälp kontakta oss för rådgivning eller konsultation. 

Om du vill lära dig mer om hästen, dess avgiftningsfunktion och friskvårdande tips läs gärna mer på vår blogg. Om du vill lära dig känna igen tecken på obalanser gå gärna vår kurs Stärk och Vitalisera hästens mage och tarm.