Let´s Get started

 

Har din häst problem och obalanser i sin kropp som du inte kommer tillrätta med trots att du provat "allt"? Vanliga obalanser som trötthet, viktproblem, sämre hovar, mugg, dålig mage, hudproblem, kroniska magsår mm. är vanliga tecken på obalanser hos häst idag och i flera studier har man länkat många av problemen till en obalanserad mikrobiota (tarmflora). Om hästen är färdigbehandlad av veterinär kan en stöttning av dess kropp och system göra att hästen åter kan öka kraften i dess självläkande system. Kroppen är fantastisk på att reparera och bygga upp sig själv om vi ger den rätt förutsättningar - framför allt rätt näring.

Vi skapade detta upplägg efter att många hästägare kontaktat oss för att problem och obalanser var oförändrade eller kom tillbaka, både i skov och bestående,  även efter att hästägaren provat mängder med olika tillskott. Ingenting har hjälpt och man vet inte hur man ska göra för att hjälpa hästen.

Vi funderade på hur vi skulle hjälpa till på ett mer hållbart sätt. Många obalanser börjar på cellnivå och kan ta lång tid innan det manifesteras som symtom. Så ur ett funktionsmedicinskt perspektiv behöver man se och stötta hästen holistiskt och åtgärda den underliggande orsaken för att kunna stärka hästen och dess vitalitet och ta den tillbaka till sitt ursprungliga, rätta natur. Först då kan den stå emot de utmaningar den möter dagligen i sin levnadsmiljö och livsstil.

Så vi tog fram detta tre stegs upplägg för att stärka hästen inifrån genom att stötta dess fodersmältningssystem. Upplägget är både ett stöd och hjälp för dig och din häst om du har “provat allt” , men också för dig som vill få en omstart med syftet att få en ännu mer välmående och vital häst.