Öka kraften i hästens eget självläkande system

LET´S GET STARTED

 

Har din häst problem och obalanser i sin kropp som du inte kommer tillrätta med? Vanliga problem som trötthet, över/undervikt, sämre hovar, mugg, dålig mage, hudproblem, kroniska magsår mm. är vanliga tecken på obalanser hos häst idag och i flera studier har man länkat många av problemen till en obalanserad mikrobiota (tarmflora). Mikrobiotans livsavgörande sammansättning är då inte i balans med påföljd att bland annat immunförsvaret blivit nedsatt.  Hästens kropp orkar inte längre hålla emot för olika påfrestningar från sin livsmiljö. Om hästen är färdigbehandlad av veterinär kan en stöttning av dess kropp och system göra att hästen åter kan öka kraften i dess självläkande system. Kroppen är fantastisk på att reparera och bygga upp sig själv om vi ger den rätt förutsättningar - framför allt rätt näring. 

Om din häst har haft långvariga problem, inget fungerar längre och hästen har en historia som du tror fortfarande kan påverka den en mycket - se även vår konsultation Nutritionsplan. Där kan du få en djupare och mer omfattande genomgång av din häst. 

Vi tog fram serien Let´s get Started efter att många hästägare kontaktat oss för att problem och obalanser var oförändrade eller kom tillbaka, både i skov och bestående,  även efter att hästägaren provat mängder med olika tillskott. Ingenting har hjälpt och man vet inte hur man själv ska gå vidare.

Vi funderade på hur vi skulle hjälpa till på ett mer hållbart sätt där hästägaren också får mer kunskap samt verktyg för att ta sin häst genom ett friskvårdande program och inte bara ge förslag på "symtombehandlande" tillskott. Många obalanser börjar på cellnivå och kan ta lång tid innan det manifesteras som symtom. Då vi bland annat arbetar med näringsmedicin är det viktigt att se och stötta hästen ur ett helhetsperspektiv och åtgärda den underliggande orsaken för att kunna stärka hästen och dess vitalitet och ta den tillbaka till sitt ursprungliga, rätta natur. Först då kan den stå emot de utmaningar den möter dagligen i sin levnadsmiljö och livsstil. 

Så vi tog fram detta självguidande tre stegs upplägg för att stärka hästen inifrån genom att stötta dess fodersmältningssystem. Upplägget är både ett stöd och hjälp för dig och din häst om du har “provat det mesta” , men också för dig som vill få en omstart med syftet att få en ännu mer välmående och vital häst. 

"Allt" börjar här
Hästens mag- och tarmsystem blir dagligen utsatt för belastningar i form av stress, gifter, virus, ogynnsamma bakterier etc. som kan leda till ohälsa. Har hästen rätt förutsättningar, dvs ett friskt och välfungerande mag- och tarmsystem samt effektiva avgiftningsorgan, har hästen bättre möjligheter att möta de utmaningar den moderna hästen möter idag. 

Lets Get Started `följer en röd tråd som fokuserar på att återställa cellhälsan och vitaliteten hos din häst. Upplägget bygger på de tre grundfundamenten för en vital och välmående häst. Harmonisk. Frisk. Stark. Stegen hjälper och stärker din häst i rätt ordning. Rensa - Bygga upp - Stärka.

Let ́s Get Started har ett unikt upplägg. Du får tips för hur du kan hitta och åtgärda den underliggande orsaken till hästens obalanser som ofta har sitt ursprung i stress, näringsobalanser och toxiner, och dels att metodiskt rensa, bygga upp och återskapa en stark och välmående mag- och tarmkanal. En digital guide med kunskap, analysverktyg och råd följer med produktpaketen för din hjälp genom stegen.

Tillsammans med förslag på diet, kurer och förändringar i levnadsmiljön kommer du kunna stärka upp och vitalisera hästen. Recepten stäcker sig 4-6 månader och du kan anpassa dem individuellt för din häst. Alla våra egna och de rekommenderade produkterna är omsorgsfullt framtagna för att öka kraften i hästens självläkande system.

Steg 1 REMOVE 


Första steget handlar om att skapa stabilitet i kroppens funktioner. Innan kroppen är stabil kan inte återhämtning ske. Att stötta kroppens avgiftningsorgan är en viktig nyckel i detta steg. Du kan läsa mer i guiden hur du själv kan skapa bästa förutsättningar för hästen genom dina noteringar och åtgärder i diet samt levnadsmiljö.

Grunden är som alltid ett hygieniskt anpassat grovfoder, friskt vatten och essentiella mineraler. Ett artrikt och näringstätt komplement till grovfoder hittar du i EVOLVE Hästfoder.

Första steget
För hästen:
Rensa i foderstat. Du får förslag på en ny individuell dietplan.
Produkter som stödjer och främjar mjältens, leverns och njurarnas normala funktion. Stöttar cirkulation, ämnesomsättning och avgiftning. Stödjer ett normalt pH.

  • REMOVE - synergistisk och adaptogen örtblandning.

Individuellt tillval vid behov:

  • Proferm - pre- och probiotika, med i alla tre steg.
  • Höpellets - prebiotika från naturen, med i alla tre steg.
  • Cell Sens - cellnäring, vi rekommenderar vilken utifrån din häst.

För levnadsmiljön:
Du gör en översyn och stressanalys. Identifiera den underliggande orsaken

  • Nutribiome - flytande probiotika, bl.a. vattenhygien, vid behov.
  • Microferm - skapar en hälsosam stallmiljö, med i alla tre steg.
  • Sanzeo - för en sund bädd. Med i alla tre steg

Steg 2 RESTORE 

Andra steget stödjer och förstärker slemhinnornas normala funktion i mage och tarmar för att nedbrytning av foder och näringsupptag ska fungera optimalt. Du får råd och tips hur du kan öka cirkulation och rörelse samt andra faktorer som stimulerar och ökar motståndskraften hos hästen.ANDRA steget
För hästen:
Checklistor för att upptäcka kritiska faktorer som påverkar mag- och tarmsystem negativt. Produkter med fokus på att balansera blodsocker och tillföra enzymer, aminosyror, antioxidanter, fettsyror och andra näringsämnen. Stödja kroppens immunförsvar samt kroppens återuppbyggande av normal mikrobiota och stödja mikrobernas funktion.

  • RESTORE - synergistisk och adaptogen örtblandning.
Individuellt tillval vid behov:

Steg 3 REVIVE 

Det tredje steget stödjer ett balanserat blodsocker och normalt pH samt fortsätter att stärka slemhinnornas skyddande funktion i mage och tarm. Rutiner för att bibehålla en god livsstil för hästen som bidrar till ett ökat välmående.


TREDJE steget
För hästen:
Tillföra näringsämnen. Fytonutrienter; Antioxidanter och polyfenoler stärker immunförsvarets funktion samt stärker mikrobiotans arbete. Främja ett ökat näringsupptag.

  • REVIVE - synergistisk och adaptogen örtblandning.

Individuellt tillval vid behov:

INNAN DU BÖRJAR
Innan kroppen kan arbeta effektivt måste den vara stabil. Om hästen upplever någon form av långvarig inre eller yttre stress behöver du först se till att hästen känner sig bekväm och kroppen stabil för att kunna svara bra på Let´s Get Started. RELIEVE är en tinktur som vi omsorgsfullt tagit fram för att hjälpa hästen till komfort och nå balans i kropp, sinne och själ.

Vill du ha hjälp boka gärna en kostnadsfri Produktrådgivning eller kostnadsfri Inledande konsultation.