Vitalisering

Om du upplever att din häst tillfälligt tappat energi och känns lite trött, håglös eller inte har energi och svarar bra på hjälperna i ridningen behöver du först ta reda på varför. Anledningar till att den tappat eller inte håller energi kan vara många. Det kan till exempel vara fysiskt med pälsbyte, virus, bakterier, dålig kondition, näringsbrist, dåligt näringsupptag, smärta i kroppen, allergi, övervikt/undervikt, sömnbrist, toxiner eller andra förgiftningar, parasiter. Psykiskt kan det bero på depression ex. separation från flocken, flytt, överträning eller andra stressfaktorer. Själsligt kan det vara tappad livsglädje. Detta är bara några få exempel så att du ska förstå att ett tillskott behöver inte vara svaret på den obalans du upplever. 

Frågor som du kan ställa dig och mer tips har vi utvecklat mer i artikeln om Trötthet. 

Friskvårda genom att få en korrekt uträknad diet med kvalitativt grovfoder och övriga näringsämnen. Mycket rörelse och utevistelse i sällskap med andra hästar. Hitta det som hästen gillar att göra mest och ge den lite levnadsglädje varje dag. Variera träningen - miljö och uppgift. Se till att den sover ordentligt och har en lugn och harmonisk levnadsmiljö där den får återhämta sig. Regelbundna hälsokontroller inkl. tänder och parasitförebyggande arbete. Är hästen sjuk ska du konsultera veterinär.

För ökad vitalisering se vår serie Let´s Get Started som kan vitalisera och öka kraften i hästens självläkande system. 

Som NÄRINGSSTÖD kan du ge en kur med Chlorella som stöttar kroppens syre till cellerna, se även Cell Sens 3 som bidrar till kroppens syreförbrukning. Pre- och Probiotikan Proferm kan också stötta hästen inifrån. Vi hjälper gärna till med foderstatsuträkning om du misstänker att bristen på energi ligger i dieten. Läs gärna om våra andra konsultationer om du behöver mer stöd.

Vill du ha hjälp boka gärna en kostnadsfri Produktrådgivning eller kostnadsfri Inledande konsultation.

Cell Sens 3, Järnfosfat
498 SEK inkl. frakt
Proferm, Pre- och probiotika för din häst
238 SEK inkl. frakt
Köp minst 3 och få 15% rabatt (syns i kassan)

Vårt mål är att din häst ska ha möjlighet att själv bibehålla och stärka sin kropp: mentalt, fysiskt och själsligt. För att ge förutsättningar för detta behöver du se till hela hästen, vilka utmaningar den haft genom sin livstid, hur den lever idag och hur väl den fått uppleva att vara en häst. De näringsstöd du läst om här kan vara det första steget till att arbeta igenom de "lager" av obalanser som din häst kan ha upplevt. Om du fortsätter att "jobba igenom" de lager som hästen visar kommer den ha större möjlighet att bibehålla och stärka sin kropp. Att finna och åtgärda den underliggande orsaken till obalanser är en förutsättning för återhämtning. Vi arbetar ur ett funktionsmedicinskt, helhets perspektiv med en egen metod. Vill du ha ytterligare hjälp kontakta oss för rådgivning eller konsultation. 

Du hittar mer information om hästens vitalitet och hur du kan arbeta med friskvård i våra artiklar. Vill du lära dig mer om tecken på ohälsa se vår kurs "Stärk och Vitalisera hästens mage och tarm". Där får du många tips på bland annat hur du kan vitalisera och öka energin naturligt för din häst.