Om oss

Företaget Eqvital AB grundades 2011 av Anna Lidén med syfte att erbjuda funktionellt foder, mineraler och andra närings produkter, kunskap och utbildning som ett bidrag till att skapa harmoniska, friska och starka hållbara hästar. Fokus har legat på att hjälpa hästägare med närings- och näringsmedicinsk rådgivning. Under åren har analysmetoder och produktsortiment utvecklats och idag arbetar vi främst med att göra analyser för att hitta näringsobalanser som kan leda till ohälsa hos hästen. Vi erbjuder också en rad kurer och tillskott för att återställa näringsobalanser.

Då en framväxande känsla och insikt av att problemen som elever och hästar hade, inte bara kunde tillskrivas en felaktig inlärning/ridning ledde mig vidare att söka fler verktyg för att komma åt problemen. Jag har därför under åren fortlöpande utbildat mig inom hästhälsa, med hästfysioterapi, massage, sadelinprovning, Equibalance, Equine Touch, Holistic behandling  mm. De senaste åren har fokus legat på näring och näringsmedicin.


Mitt mål är att bli Näringsmedicinsk expert på häst och genom det bidra till att skapa harmoniska, friska, starka hästar och balanserade ryttare.

av Anna Lidén

Jag har även under några år varit engagerad i styrelsen för Göteborgs och Bohusläns Ridsportsförbund och där arbetat med utbildningsfrågor. Förutom att driva grossiströrelsen med analyser, foder och funktionsmedel håller jag träningar för privatelever och undervisar i hästkunskap på Uddevalla Gymnasieskola.

Till min hjälp har jag flera duktiga terapeuter inom olika specialområden.