ÖVERBLICK HJÄLP OCH RÅDGIVNING

VAD ÄR RÄTT NÄRING FÖR HÄSTEN?

Det foderbeslut du tar påverkar dramatiskt din hästs hälsa och livskvalitet. Först och främst är hästar gräsätare. Deras fodersmältningssystem kräver en varierad växtdiet för att skapa och upprätthålla optimal hälsa och prestation. En artrik flora skapar och underhåller mikrobiotan i hästens grovtarm där den största energitillverkningen och immunförsvaret sitter. En korrekt diet för en häst ska baseras på så minimalt med processat foder som möjligt.  Den största - om inte hela - grunden i hästens foderstat, förutom mineraler, är och skall alltid vara en mångfald av gräsarter och andra växter som innehåller rikligt med fibrer, tex blad, grenar, bark och örter.  Grovfoder och bete som innehåller mycket av detta är en god början på en näringsrik och korrekt diet för en häst så underskatta inte vad ett hygieniskt, anpassat vallfoder med många gräsarter kan göra för din häst.  

Idag finns ett enormt utbud av olika tillskott och kurer för hästar på marknaden. Dessa marknadsförs ofta utifrån det uppenbara symtom hästen har, tex en magsyredämpare till hästar med magsår eller understödjande tillskott för att minska risken för återfall på behandlade leder. Andra tillskott och kurer ska hjälpa mot eksem, allergier, hovproblem, hosta, ful päls, trötta hästar, nervösa hästar. Listan kan göras lång. Vi upplever att hästägarna famlar i denna djungel och inte allt för sällan går hästen tillbaka till samma tillstånd efter att burken tagit slut. Vår ambition är att du ska få hjälp att komma närmare den underliggande orsaken till hästens obalans för att på så sätt kicka igång hästens egen självläkande funktion.  Har din häst långvariga obalanser läs gärna vidare på Let´s Get started och konsultationen NUTRITIONSPLAN. 

Under denna meny hittar du våra kostnadsfria rådgivningar och foderstatsberäkning. Vi svarar också gärna på frågor om våra produkter om du inte hittar svaret via vår FAQ. Är du osäker på vad som är rätt för din häst så har vi här en överblick över olika tjänster där du kan få hjälp och rådgivning. 
.